Κως

Η Κως, το νησί του Ιπποκράτη είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο. Βρίσκεται ΒΔ της Ρόδου και ΝΑ της ηπειρωτικής Ελλάδας. Το νησί είναι γνωστό για το μεγάλο αριθμό μνημείων, τη φυσική του ομορφιά και τις αμμώδεις παραλίες του.

Οι παραλίες βρέχονται από το Καρπάθιο Πέλαγος. Στην επαρχεία της Κω ανήκουν επίσης τα νησάκια Νίσυρος, Περγούσσα, Καντελιούσα, Παχιά, Στρογγυλή και Γυαλί. Επίσης, στην Κω υπάρχει η μία από τις τέσσερις μητροπόλεις που υπάρχουν στα Δωδεκάνησα.

Ο επισκέπτης μπορεί να χαρεί το κλίμα της, τους ασφαλτόστρωτους δρόμους με τους φοίνικες, το καταπράσινο τοπίο και τους οικισμούς που ξεπετιούνται ανάμεσα στο πράσινο και να γνωρίσει το παρελθόν της μέσα από τα αμέτρητα μνημεία και ευρήματα που υπάρχουν στα μουσεία της. Οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφτεί κανείς τον Πλάτανο του Ιπποκράτη, το Ασκληπιείο, το κάστρο των Ιωαννιτών Ιπποτών στο λιμάνι. Οι καταγάλανες και καθαρές παραλίες της μαγεύουν κάθε επισκέπτη.

Οι ασχολίες των κατοίκων της είναι η κτηνοτροφία και η μελισσοκομεία, η γεωργία (όπως σιτηρά, σταφύλια, καπνά κ.α.) και η αλιεία. Τα τελευταία όμως χρόνια υπάρχει ανάπτυξη και στον τουριστικό τομέα. Έτσι μετατράπηκε σε προορισμό με  5αστερα ξενοδοχεία, εστιατόρια, ενοικιαζόμενα δωμάτια, μπαρ, κλαμπ κ.α.

Σε αυτό το νησί συνδυάζεται αρμονικά το σύγχρονο των τουριστικών εγκαταστάσεων με τον αρχαίο πολιτισμό του, η φύση και τα φιλόξενα χωριά του.


Scroll to top