Τοπικές Γεύσεις

Πολλές είναι οι νοστιμιές που μπορείτε να απολαύσετε στην τοπική κουζίνα της Κω.

Παραδοσιακά εδέσματα είναι η πιτταρίδια (λαζάνια σε ζωμό κρέατος), βάρβαρα (σιτάρι, ταχίνι, πορτοκάλι, ξηροί καρποί), κατιμέρια (στιφτή πίτα με μυτζήθρα, μέλι και κανέλα), ξύσματα (ψωμιά με μυζήθρα και μυρωδικά), αφρένα ή εφτάζυμα (αρωματισμένα ψωμιά), κουσάφι (βρασμένη μαύρη σταφίδα με μυρωδικά), λάζαροι (ψωμάκια σε ανθρώπινο σχήμα με άσπρο σιταρένιο αλεύρι), κουφοί (σκέτο ζυμάρι), γεροί (κουλουράκια με γέμιση από σταφίδες και σουσάμι ή αμύγδαλα και ανθόνερο), λαμπρόπιτα (πίτα με ανάλατη μυζήθρα), κόκκινο τυρί (πικάντικο τυρί ψημένο σε ίζημα κόκκινου κρασιού), πλιγούρι με χοιρινό κρέας, βραστό χοιρινό κρέας με ρύζι, λαχανικά με γέμιση ρυζιού, ξινομυζήθρα, γαλομυζήθρα (τυρί από αγελαδίσιο γάλα), κανελλάδα, σουμάδα, γλυκό του κουταλιού ντοματάκι, γλυκά σιροπιαστά με μέλι, σαρσουμάδες με μέλι, ξεροτήγανα κ.α.


Scroll to top